המתנות מגוונות במיוחד: החל מממתקים יפניים מסורתיים - "Wagashi", עבור בממתקים הנחשבים מערביים- עוגיות ושוקולדים בייצור מקומי איכותי שאף עולה על המקור, ועד מיני מחמצים וממרחים מירקות העונה. במקומות הנקראים " "Fruits Salon (חנויות בוטיק המתמחות במתנות מסוג זה) אפשר למצוא קופסאות מעוצבות המכילות תשעה תותים, או לחילופין שני אשכולות ענבים, או מגוון משובח של פירות העונה.

מה השעה עכשיו ביפן ?

תפריטם המסורתי של היפנים מעורר קינאה בקרב שוחרי הבריאות, והוא מהווה סיבה מרכזית לתוחלת-החיים הארוכה ממנה הם נהנים (גברים 85 שנה, נשים 87 שנה בממוצע): הרבה דגים, אצות ופירות-ים, סויה וטופו, מגוון ירקות מבושלים או מוחמצים וכמובן – אורז. האורז הוא מרכיב כה בסיסי עד כי ביפנית, המילה ל"אורז מבושל" ול"ארוחה" היא אותה המילה- "גוהאן".

ארוחה יפנית טיפוסית תהיה מגוונת ומאוזנת, ומורכבת ממספר רב של צלחות קטנות, חלקן מכוסות במכסה. כמעט תמיד יהיו מרק ואורז, מיני חמוצים, דג  ומנות נוספות. את הארוחה מלווה בדרך כלל תה ירוק, לא ממותק. בקיץ שותים תה חיטה קר ומרווה (Mugi Cha).

שער החליפין של הין היפני (נכון להיום):

Source: ExchangeRates.org.uk

ולא לשכוח: "איטדקימס" (Itadakimasu) היא הברכה הנאמרת לפני האוכל, ופירושה: "אני מקבל". מהיקום, מהאל, אני מקבל ומודה.

מסעדות שזכו בשלושה כוכבי מישלן

רשימה חלקית

מסעדה
עיר
השנה בה המסעדה זכתה בכוכבי מישלן
מטבח
Kohaku
טוקיו
2016
יפני מסורתי
Usukifugu Yamadaya
טוקיו
2015
מסעדת דגים
Kichisen
קיוטו
2014
יפני מסורתי
Mizai
קיוטו
2014
יפני מסורתי
Wa Yamamura
נארה
2012
יפני מסורתי
Koryu
אוסקה
2012
יפני מסורתי
Komago
קובה
2011
יפני מסורתי
Nakamura
קיוטו
2011
יפני מסורתי
Ishikawa
טוקיו
2011
מסעדת סושי

ראו כתבה נפרדת ונרחבת על העיר היפנית קנזאווה:

http://www.golden-lotus.co.il/archive/asia/kanazawa.php

בטוקיו, כדאי לנסות את מסעדת "Midori-Zushi" המשובחת, בעלת מחירים סבירים, אשר חנותה המקורית נמצאת ב- Umegaoka, אך סניפיה פזורים ב-  Ginza , Shibuya  ו-  Futago Tamagawa.

מסעדות ה"ראמן" פופולאריות ביותר. מדובר בקדירת מרק המכיל אטריות, ירקות ובשר (המקור בסין). הסועדים יושבים זה בצד זה על דלפק ו"שואבים" את האטריות בקול. מחירה של קערת ראמן כ-6 עד 10 $ למנה. סרט נפלא אודות גלגולה של מסעדת ראמן ועל יחסה של יפן לאוכל הוא "טמפופו" של ג'וזו איטאמי.

"טמפורה יה" הן מסעדות המגישות טמפורה, מאכל ממוצא פורטוגזי, ירקות או פירות-ים המצופים בבלילה ומטוגנים, מוגשים פריכים בלויית רוטב ייחודי. רשת מסעדות טמפורה מפורסמת נקראת ""Ten-Ya, בעלת לוגו כחול צהוב, היא נפוצה מאוד ומחיריה זולים, כ-5 עד 15 $ למנה.

בטוקיו בתחנת Ikebukuro, בקומת המסעדות של הכולבו Seibu מצויה מסעדת טמפורה נפלאה.  

"יקיטורי-יה" היא חנות  של שיפודים קטנים ועדינים  עם מיני בשרים, פירות-ים וירקות צלויים על גחלים.

מעבר לסוגי המסעדות המסורתיות שנסקרו לעיל, יש ביפן שפע מסעדות מצוינות בעלות אופי בינלאומי, בהן צוות דובר אנגלית. נזכיר כאן חלק מהן: Ninniku-Ya ביפנית ninniku = שום, ומכאן בתרגום חופשי- "שומיה" - מסעדה המתמחה במאכלי שום החל בלחם שום ועד קינוחים משום ! המפורסמת שבהן נמצאת בטוקיו, ב- 1-26-12 Ebisu, Shibuya-Ku.

"Gonpachi" היא מסעדה מסוגננת. היא ממוקמת ברופונגי, רובע הבילויים והמועדונים של טוקיו. Sushiryori Inose היא המסעדה האהובה על תיירים. שימו-לב גם למסעדת Soho's, הממוקמת באומוטה סנדו, שדירת המעצבים של טוקיו. 

יפן היא המדינה עם הכי הרבה מסעדות המדורגות עם שניים ושלושה כוכבי מישלן. הבולטות שבהן: Ca Sento בעיר קובה, Kagurazaka Ishikawa, Kanda ו-Kappo בבירה טוקיו, Koryu באוסאקה, וכן Kikunoi ו-Nakamura בקיוטו.

אנחנו מתמחים בתכנון טיולים ליפן. אתם מוזמנים להתקשר:

054-4701631

המטבח

היפני

אתרי אינטרנט נוספים הקשורים למטבח היפני:
כתבה ב-ynet : "לא רק סושי".
כתבה בעתון "כלכליסט": סושי פרו ישראלי.
המדריך המלא לאוכל יפני.
יין האורז היפני: סאקה.
אודות ה-ווסאבי.
מתכונים לאוכל יפני...ועוד מתכונים.
מגזין מיוחד, לאוכל יפני.
הכל אודות הצ'ופ-סטיקס.
מדריך הלונלי-פלנט בעברית: יפן.
האגודה לידידות ומסחר "ישראל-יפן".
שגרירות ישראל ביפן.

 

©

menu